marți, 29 noiembrie 2011

Amsterdam

Frenezia orasului, in care distractia este la ea acasa!


De ce sa mergi la Amsterdam: Ca sa te distrezi la maximmmmm !!!!! Este orasul care poate oferi cate ceva pentru fiecare – de la cei mai rebeli, care sunt in cautarea senzatiilor tari, pana la cei iubitori de arta si istorie. Amsterdam este orasul care te va face sa te simti eliberat de orice constrangere, este orasul care nu judeca pe nimeni, este orasul in care oricine se va simti bine primit si acceptat. Nici nu stiu ce sa amintesc mai intai atunci cand spun Amsterdam: orasul bicicletelor, suple, armonioase si frumos colorate, peste un milion de biciclete te vor intampina si te vor face sa iti doresti sa descoperi orasul pe doua roti; orasul canalelor inguste strabatute din cand in cand de o barcuta si pline de terase cochete pe margini; orasul marilor pictori Van Gogh, Rembrandt si Vermeer; orasul celei mai renumite beri: Heineken; orasul Coffeeshop-urilor si a “Cartierului Rosu” :-); orasul lalelelor si a morilor de vant care danseaza pe ritmurile olandezilor zburatori, Tiesto si Armin Van Buren.


Cand sa mergi: La Amsterdam iti recomand sa ajungi de “Ziua Reginei” pe data de 30 aprilie, pentru a lua parte la cea mai mare “petrecere portocalie de strada” din Europa. Peste 2 milioane de oameni ies pe strada sa isi sarbatoreasca regina, luand parte la unul din numeroasele concerte organizate in aer liber, dansand pe strazi sau pur si simplu traind clipa, fiecare dintre ei purtand ceva portocaliu, culoarea oficiala a casei regale Olandeze. Vei intra fara sa vrei in jocul lor si vei trai o experienta inedita, o nebunie pe care nu o vei uita cu siguranta niciodata.
 


Primavara daca ajungi, ai ocazia sa admiri si frumusetea lanurilor de lalele, iar vara este minunat sa mergi pentru ca te vei putea plimba in voie pe stradutele inguste si prin parcuri, cu bicicletele sau cu barcutele pe canalele care strabat orasul.


           
Cum ajungi si unde sa stai: La Amsterdam poti ajunge cu KLM, Airfrance si Tarom, zboruri directe sau poti gasi zboruri cu escala la Austrian Airlines, Malev, LOT sau Lufthansa. Daca doresti sa traiesti vibratia orasului la maxim atunci iti recomand sa stai la hotel NH Caransa, situat chiar in centrul orasului, unde vei fi inconjurat de tot ce inseamna Amsterdam: cluburi, coffeshop-uri, muzee, canale, piata de flori, terase, shopping.


Ce vei avea de vizitat: Amsterdam este orasul care se face placut prin oamenii sai si prin stilul lor de viata. In orice colt al orasului ai merge buna dispozitie a oamenilor parca te cuprinde si pe tine si te face sa descoperi cu mai mult elan acest oras. Amsterdam trebuie descoperit pe bicicleta, acesta este farmecul lui, si crede-ma ca nu vei regreta. Poti incepe cu latura artistica si istorica a orasului, admirand operele renumitilor pictori olandezi aflate la Rijkmuseum, Muzeul Van Gogh sau Casa memoriala Rembrandt.


Apoi te indrepti spre Parcul Vondel unde poti face un picnic si te poti relaxa ascultand muzica sau privind oamenii care se bucura de frumusetea acestui parc. Relaxat fiind, te sui pe bicicleta si pornesti la drum pentru a descoperi istoria orasului; ajungi astfel la Madame Taussaud, unde te vei simti ca o vedeta la o petrecere privata la care invitatii speciali sunt personalitati din lumea filmului, muzicii, sportului si istoriei si vei incheia petrecerea plutind pe apa istoriei intr-o plimbare in care vei descoperi istoria Olandei si a orasului Amsterdam.


Te sui pe bicicleta si continui plimbarea ta pe stradutele boeme ale cartierului Jordaan si, admirand arhitectura cladirilor, traversand fiecare podulet incantator, lasandu-te purtat de farmecul acestui oras, ajungi fara sa iti dai seama in fata unei experiente spectaculoase, Heineken Experience. Ai ajuns acasa la Heineken! Aici vei descoperi secretele berii, facand un tur in vechea berarie Heineken, te vei distra si vei bea bere cat cuprinde.


Acum este momentul sa te relaxezi din nou imbarcandu-te pe unul din vasele ce te asteapta sa te poarte pe canalele absolut splendide ale orasului. A venit si seara si dupa o zi plina, e momentul sa te simti bine si sa te bucuri de viata de noapte spectaculoasa pentru care este renumit orasul, si astfel vei ajunge in Rembrandtplein, locul in care pub-uri, restaurante, baruri, cluburi de noapte pentru toate gusturile iti vor deschide apetitul pentru petrecereeeeee!!!!!!!
S-a facut dimineata si pornesti intr-o noua plimbare cu bicicleta prin orasul lalelelor, si te  indrepti spre cea mai veche cladire din oras, Oude Kerk, o bisericuta inconjurata de casute in stil gotic renascentist. Cartierul este unul fascinant, timpul lasandu-si amprenta pe aceste cladiri.


Orasul continua sa te fascineze si parca iti doresti sa descoperi din ce in ce mai multe locuri deosebite. In Dam Square, martora multor evenimente culturale si istorice ale orasului, strajuita de Palatul Regal si biserica Nieuwe Kerk, vei descoperi locul in care sute de porumbei iti pregatesc un spectacol in fiecare zi.


Amsterdam ascunde o comoara in fiecare loc pe care il vizitezi, plecand de la Muzeul Anne Frank House, Muzeul Houseboat, Muzeul Amstelkring, Muzeul Maritim Scheepvaart, Muzeul Filmului,  Muzeul Teatrului si ajungand la Gradina Zoologica Artis - din fiecare din aceste locuri vei pleca mai bogat, vei  afla lucruri si vei intelege o civilizatie care ar putea da un exemplu tuturor.



Amsterdam este orasul care nu va dezamagi pe nimeni, este o combinatie perfecta a tot ceea ce ti-ai putea dori sa traiesti intr-un oras. Indrazneste sa traiesti viata orasului Amsterdam chiar si numai pentru cateva zile si nu vei regreta!

Sa nu pleci de aici fara sa: TRAIESTI CLIPA SI SA TE DISTREZI!
Fara sa faci o plimbare cu bicicleta prin oras, sa te plimbi cu vaporasul pe canale, sa mergi intr-un coffeeshop si sa incerci una dintre “delicatesele orasului” :-), sa savurezi o bere si sa afli povestea berii Heineken chiar in Fabrica Heineken.


Sa mergi in unica piata plutitoare de flori din lume, Bloemenmarkt (se afla chiar in centrul orasului iar multimea de flori te va uimi prin coloritul, delicatetea si frumusetea lor).


Este ca si cum ai primi un enorm buchet de flori! Si o plimbare prin Amsterdam este incompleta daca nu treci si pe faimoasa strada ce gazduieste Red Light District. Aici vei descoperi cele mai neobisnuite muzee.

Ca amintire: O pereche de saboti din lemn, un pliculet cu bulbi de lalele, o moara de vant in miniatura si de ce nu, chiar o bijuterie cu un diamant.


Shopping: Din prima clipa in care pasesti in Amsterdam vei simti aerul unui oras cosmopolit, trendy si inovativ. Este orasul care te va inspira si te va cuceri cu magazinele sale, de la mall-uri imense la magazine vintage si buticuri unice, pitite parca pe stradutele inguste. Sedinta ta de shopping poate incepe in Dam Square, apoi poti face un popas in Magna Plaza. Opreste-te intr-una dintre numeroasele cafenele, si apoi porneste cu forte proaspete spre noile destinatii de shopping strazile Kalverstraat, Leidsestraat, Nieuwedijk, Rokin si daca tot nu ai obosit, atunci poti face o plimbare pe Rodeo Drive al orasului, strada Hooftstraat. Iubitoarelor stilului vintage le pot recomanda 3 magazine care sigur nu le vor dezamagi asteptarile: Episode, Laura Dols si Spiegelbeeld.

Sa nu uiti: Amsterdam este un oras format pe 90 de insulite legate prin 400 de poduri, cca. 7000 de cladiri de patrimoniu facand din Amsterdam un oras-monument, avand unul dintre cele mai mari centre istorice din Europa.
In secolul al XVII-lea Amsterdam era cel mai bogat oras din lume.
Amsterdam este orasul nonconformismului si al libertatii, al “placerilor interzise” iar citatul preferat al locuitorilor orasului este: “tot ceea ce catolicii interzic noi facem”.

Propunerea mea: Street Style Amsterdam

                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu