vineri, 11 noiembrie 2011

Lugano

Toamna in stil elvetian

De ce sa mergi la Lugano: Sa traiesti o zi perfecta de toamna, intr-un oras cu o atmosfera eleganta si sofisticata. Lugano este elegant si precis ca un ceas elvetian, fin si delicat ca o ciocolata, pe care o impacheteaza evident o marmota :), cum altfel! Inconjurat de muntii San Salvatore, Monte Bre, San Giorgio si de un lac superb, Lugano este un oras in care stilul italienesc se impleteste in mod armonios cu exactitatea elvetiana, dand nastere unui oras cu totul special. 


Cand sa mergi: Eu am facut cunostinta cu orasul Lugano toamna, o toamna superba si calda, care mi-a oferit ocazia sa descopar un orasel minunat cu un peisaj de exceptie. Primavara se spune ca orasul arata superb, cameliile si magnoliile din oras infloresc si parca orasul este parfumat si pregatit de sarbatoare. Vara in schimb vei putea face plimbari cu barca pe lac, vei putea savura o inghetata in parcurile pline de verdeata si flori, te vei relaxa la una dintre terasele cochete de unde sa poti admira peisajul minunat din fata ochilor tai. Chiar si iarna poti descoperi orasul Lugano, pentru ca aici iernile sunt foarte blande.




Cum ajungi si unde sa stai: Lugano, chiar daca este un oras micut, are un aeroport international, deci cel mai simplu ar fi sa ajungi cu avionul. Cursele nu sunt directe si le gasiti la Swiss, Lot Polish Airlines, Air France, Czech Airlines si Turkish Airlines. La Lugano se poate ajunge in 2 ore cu masina sau cu trenul din Milano. Daca iti doresti sa petreci cateva zile in Lugano atunci iti recomand un hotel cu totul special: Best Western Hotel Bellevue au Lac.




Ce vei avea de vizitat: Ajuns la Lugano te vei astepta sa descoperi un orasel de provincie cu parfum elvetian; in schimb, vei descoperi un orasel in care influentele lombarde au fost atat de puternice incat pana in zilele noastre si-au pastrat autenticitatea pe fiecare cladire, straduta si chiar in stilul de viata al oamenilor din acest oras. Este orasul in care s-au imbinat perfect eficienta elvetiana cu ambianta italiana, iar climatul mediteranean, muzeele, parcurile, cladirile in stil lombard, lacul si muntii fac din el locul ideal in care sa petreci un weekend minunat. Totul incepe cu o plimbare prin parcul Villa Negroni, pe aleile umbrite de palmieri si parfumate de florile multicolore ce duc spre malul lacului si unde te vei aseza pe o banca, vei savura o inghetata iar privirea ta este acaparata de un peisaj de poveste.




Ti-ai dori ca timpul sa stea in loc, sa mai poti sta pe aceea banca, in acel loc incalzita de o raza jucausa de soare. Razi si asculti, povestesti si parca nimic nu mai conteaza, decat tu si povestea ta, in mijlocul acestui loc minunat. Te ridici si pornesti sa descoperi si alte locuri desosebite ale acestui orasel, ajungi la catedrala San Lorenzo, apoi Biserica Santa Maria degli Angioli, poti intra si la muzeul de Arta sa te relaxezi admirand colectiile de tablouri ale artistilor secolului XX, apoi poti face o plimbare cu barca pe lac sau poti urca cu funicularul pe muntele Monte Bre, considerat cel mai insorit punct din Elvetia, de pe care se deschide o priveliste de neuitat asupra lacului. Un alt funicular te poate duce pe muntele San Salvatore, unde poti face plimbari montane sau poti descoperi farmecul micului sat Carona.



Sa nu pleci de aici fara sa: Mergi la fabrica de ciocolata Alprose, care se afla foarte aproape de Lugano si unde vei putea intra in lumea fascinanata a ciocolatei. Pentru cateva ore vei fi in rolul marmotelor si, parcurgand tot drumul pe care il urmeaza renumita ciocolata elvetiana, vei descoperi o parte din secretele ce o fac atat de gustoasa si fina.   

Ca amintire: Foarteeee multaaa ciocolataaaaa :), un ceas si o vacuta simpatica in miniatura.

 

Shopping: Un oras atat de elegant nu putea sa nu iti ofere si locuri in care sa faci cu placere shopping. Via Nassa, este una dintre cele mai vechi strazi din oras si destinatia numarul 1 pentru shopping. Aici vei intalni de la marile case de moda, pana la cele mai mici magazine de suveniruri si antichitati. Dar, fara doar si poate, cea mai frumoasa zona din Lugano, care o sa te incante cu atmosfera sa deosebita, este Via Cattedrale. Iti recomand sa urci pe jos pana aici pentru ca tot drumul veti fi insotit de o parte si de cealalta a strazi de buticuri mici, magazine de bijuterii, galerii de arta, magazine de antichitati si cladiri cu un profund aer pitoresc.



Sa nu uiti: Lugano este al treilea centru financiar - bancar si de afaceri din Elvetia, in oras aflandu-se peste 100 de institutii bancare. 
Primele documente care atesta existenta cetatii sunt din secolul al IX-lea. Aflat in posesia Ducatului Milano, orasul a fost ocupat de elvetieni la inceputul secolului al XVI-lea, sub autoritatea carora ramane pana in 1798. In acest an isi obtine independenta si decide sa faca parte din Confederatia Elvetiana.
Pe muntele San Giorgio, declarat Monument Unesco, au fost descoperite fosile care dateaza din Triasic, de acum 220 de milioane de ani si fosile din Jurassic, care dateaza de acum 180 de milioane de ani.





Propunerea mea: Street Style Lugano
  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu