luni, 17 octombrie 2011

Insula Capri

O simfonie a sunetelor si a peisajelor unice!
   
De ce sa mergi pe Insula Capri: Pentru ca aici este locul in care exotismul si romantismul s-au contopit creand un vis, atat de frumos, din care nu ai vrea sa te mai trezesti. O privesti din largul marii, te apropii de ea si iti spui in gand: oare cum poate fi atat de frumoasa? Iti doresti sa fii un pictor si repede, pe o coala de hartie sa poti reda aceasta frumusete divina pe care sa o poti pastra cu tine tot timpul. Este locul in care ti-ai dori ca timpul sa stea in loc!

   


Cand sa mergi: Insula Capri te poate fascina in orice anotimp, dar cel mai bine ar fi sa eviti perioada de vara, pentru ca este foarte aglomerat, iar preturile sunt destul de mari. Iti sugerez sa mergi pe insula la sfarsitul primaverii sau verii cand o vei putea descoperi la fel de inedita, iar temperaturile sunt ideale pentru a savura un limoncello pe una dintre plajele insulei, bucurandu-te din plin de apa marii de culoarea turcoazului, care i-a inspirat de-a lungul vremii pe marii artisti; Axel Munthe a dedicat acestei insule o carte – “Cartea de la Saint Michelle“, o carte deosebita pe care iti recomand sa o citesti, si in randurile careia vei descoperi Insula Capri asa cum l-a fascinat pe scriitor din prima clipa in care a ajuns aici.




Cum ajungi si unde sa stai: Pe Insula Capri se poate ajunge numai pe calea apei. Poti ajunge la Napoli cu avionul, si de aici feribotul te va duce spre insula Capri. Calatoria pe mare dureaza in jur de o ora si este chiar placuta. Pentru Napoli gasesti zboruri directe cu BlueAir si Wizzair, iar pretul unui bilet de avion pleaca de la 40 euro (depinde de perioada). Daca doresti sa stai pe Insula Capri atunci iti propun Hotelul Mamela, este un hotel deosebit cu o panorama superba a orasului.  

Ce vei avea de vizitat: Insula Capri este un mix perfect de stil, frumusete naturala si istorie, reusind, inca de pe vremea imparatilor romani, sa farmece prin frumusetea peisajelor sale. Ajuns in portul Marina Grande spectacolul incepe - este ca si cand ai ajuns in fata unei scene si astepti sa se dea cortina la o parte si sa inceapa piesa. Dincolo de aceasta cortina nu iti poti imagina ca vei trai spectacolul vietii tale. Insula Capri ofera unele din cele mai spectaculoase peisaje mediteraneene, apa de culoarea turcoazului, plaje printre stanci sculptate de apa, terase si gradini acoperite cu vegetatie luxurianta, hoteluri si vile mirabolante.




Daca esti o fire boema atunci cu siguranta vei dori sa mergi in orasul Anacapri, faimos pentru linistea si cele mai frumoase privelisti de pe insula. O data ajuns aici va trebui sa mergi la Grota Albastra, unde vei fi martorul unui spectacol de magie, cu soarele si marea in rolurile principale. In grota se poate intra doar cu o barca cu vasle, de mici dimensiuni si iti promit ca nu vei regreta.




Continua periplu tau si urca pe muntele Solaro, printre vii si livezi, si ajungi la Punta Carena de unde ti se deschide o panorama splendida a marii Tireniene. Prin plimbarile tale prin Anacapri trebuie sa mergi sa vezi Vila San Michelle si Casa Rossa. Lasi in urma linistea boema a insulei si te indrepti spre partea cosmopolita a insulei, urcand cu funicularul in orasul Capri. O data ajuns in Piata Umberto I incepi sa simti ritmul insulei, sa-i simti parfumul cosmopolit. Cafenele si restaurante rafinate, magazine celebre, eleganta si stil, in mijlocul carora patroneaza Turnul cu Orologiu, aceasta este atmosfera din centrul orasului Capri. Orasul te poate fascina si cu alte locuri minunate pe care, daca ai timp sa le vizitezi, te vor impresiona: Castelul piratului Barbarossa, Vila Jovis (cea mai impunatoare vila din cele 12 construite de imparatul Tiberius), Biserica San Giacomo si multe alte cladiri cu o arhitectura deosebita pe care le vei descoperi la fiecare pas, in schimb, locul care te va fascina cel mai mult sunt Gradinile lui Augustus de unde vei avea o panorama superba asupra celor trei stanci Faraglione.




Stiu ca iti va fi foarte greu sa te desparti de acest loc minunat, in care ai visat si te-ai bucurat de cel mai frumos spectacol pe care natura ti-l putea oferi. Ea este Capri, este ca o sirena care te asteapta in mijlocul marii, te vrajeste si apoi ti-ai dori sa nu te paraseasca.

                      


Sa nu pleci de aici fara sa: gusti din faimosul lichior de lamaie “Limoncello di Capri”, pana nu intri in parfumeria „Carthusia”, unde se produc parfumurile in serie limitata cu acelasi nume (de aici si-au cumparat parfumuri Grace Kelly si Jackie Kennedy), pana nu admiri ceasurile si bijuteriile La Fiorente din smaralde, perle si corali.

Ca amintire: O sticluta de parfum din parfumeria Carthusia, o sticluta de Limoncello di Capri, un suvenir traditional din ceramica, o pereche de sandale Canfora, lucrate manual.

Shopping: Daca stai sa te gandesti ca aici fac shopping vedete precum Madonna, Halle Berry, Naomi Campbell si alte cateva sute de milionari, atunci nu puteau lipsi de pe aceasta insula magazinele marilor branduri, acestea intampinandu-te pe cele mai elegante strazi ale insulei, Via Camerelle, Via Emanuele şi Via V. Botteghe.

Sa nu uiti: Faima romana a insulei este legata de figura imparatului Tiberius, despre care se spune ca, retras pe aceasta insula, a emis de aici numeroase decrete. Capri este una dintre cele mai exclusiviste destinatii de pe glob, nu degeaba este denumita “insula milionarilor si a vedetelor”, asadar sa nu fii uimit daca in plimbarile tale pe stradutele inguste vei intalni o vedeta.




Propunerea mea: Street Style Insula Capri





Un comentariu: